SPOLU rodinné pekařství

minipekárna v Zásmukách

Aktuálně

NAŠLI JSME VÝROBNÍ PROSTORY!

baker, bread, bake

S radostí vám oficiálně oznamuji, že ty pravé prostory pro pekárnu jsme konečně našli! 

K mé radosti to bude ve městě, kde s rodinou žijeme a já tak vlastně poprvé v životě nebudu do práce dojíždět. Od září budu tak v rodině tím jediným člověkem, který může ráno chodit pěšky.  Teda, pokud nějak budu umět omezit množství věcí, které s sebou do pekárny nosím. Ehm..  

Je to tak, naše pekařská výrobna se nachází v Zásmukách (okr. Kolín). Proto, pokud jste z Polabí, sledujte facebookové stránky pekárny, neboť tam se mi mnohem lépe dělají aktualizace a sdílí novinky než zde, na webu.

Osobně jsem z prostor nadšená. Jedná se o starý, kamenný dům, který má obrovské kouzlo a já v něm vidím velký potenciál. Protože klasická česká pekařina přesně takový prostor potřebuje. Místní vědí, že už dříve zde byla potravinářská výrobna, takže je pro nás i prakticky přizpůsobená. Všude kachličky a k dispozici chladící box – to přesně potřebujeme. 

Zatím ještě nevím, jakým způsobem prezentovat přesnou adresu. Havlíčkova 18 je totiž sídlo pizzerie, která je vlastně naším sousedem „za rohem“. Takže možná Havlíčkova 18 – vchod z ulice Žižkova, naproti trafice. Pak nemůžete zabloudit ani pokud nejste místní. Označení provozovny již je zajištěno, na fasádě domu tedy visí velké logo pekárny.

Původním záměrem sice nebyl přímý prodej, nicméně velkorysost prostoru nám to umožňuje. Prostory pekárny skýtají vlastně 2 místnosti spojené malou chodbou. Zadní místnost je využívána čistě jako výrobna, chodbička slouží jako propojení výrobny, výdejny, skladu, chladícího boxu a sociálního zařízení. V přední části je místnost s etážovou pecí, která bude současně i výdejna nebo chcete-li „prodejna“. V praxi to je však zatím jen stolek s aktuální nabídkou, časem bych zde ráda vybudovala reprezentativní prodejní pult. 

Jsem si vědoma jak složitého parkování v této oblasti, tak i nebezpečí, číhající při přechodu na Havlíčkově ulici. Bylo by fajn, kdybyste (alespoň) děti naučili přecházet po přechodu v Nerudově ulici, i když si tím trošku zajdou, je to přehlednější a bezpečnější cesta. 

Momentální stav: 
Od pátku 15.7.2022 jsme ve zkušebním provozu. 

V praxi to znamená, že pekárna je otevřena 
V ÚTERÝ a V PÁTEK od 7:00 do vyprodání připraveného sortimentu. 

WRITTEN BY

admin

Mým životem je pečení - cukr, máslo a smetana jsou mé oblíbené ingredience. Jenže, jak bychom vypadali, kdybychom si takové dobroty dopřávali denně? Ráda se s vámi podělím o tu správnou rovnováhu mezi dokonale zdravým a absolutně hříšným.
Kompromisy ve kvalitě surovin u mě však nečekejte!

Cesta k přečtení mého příběhu vede tudy>>