Za tuto dobu se z ořechů odstraní tzv. enzymové inhibitory, díky kterým ořechy neklíčí, dokud nemají k tomu potřebnou vlhkost… současně mají tyto látky tedy na svědomí, že je nám po konzumaci ořechů někdy těžko a že se nám zpomalí trávení.
Klíčíte někdy?
Pokud ano, tak víte, že aby se spustil proces klíčení (např. u luštěnin), je třeba nechat klíčenou surovinu nejprve namočenou několik hodin, pak opláchnout a nechat klíčit. Namáčení ořechů je tedy něco jako 1. fáze před klíčením, kdy se vyplaví třísloviny (ořechy pak nejsou hořké) a také kyselina fytová, kterou naše tělo nedokáže zpracovat a ta pak brání našemu organismu i ve vstřebávání minerálů, jako jsou draslík, hořčík nebo vápník.
Pokud tedy chcete z vlašských ořechů získat veškeré benefity pro své tělo, před konzumací je probuďte!